如何刪除對話訊息?

刪除對話訊息

Send錯訊息畀人?你可以喺手機app上刪除信息  

  1. 點選並長按訊息
  2. 選擇"刪除訊息" 然後你嘅訊息就會於雙方對話中刪除

刪除對話

刪除對話代表該對話將從你的收件匣或是封存信件匣中永久移除。

一旦刪除對話,將永久移除,只有對方再次傳送訊息時會恢復此對話。如果雙方都將該對話刪除,將會不能恢復-所以喺刪除對話之前先再考慮一下! 

我哋鼓勵用戶先使用封存功能,並只於100%確認唔再需要此對話紀錄或之後不會與該用戶再次進行交易之後,再將該對話刪除。

手機 app

iOS

喺收件匣,將你希望刪除嘅對話向左滑,之後選擇「刪除」即可。

從對話中,按下右上角嘅「更多」之後按下"刪除對話"即可。

Android

喺收件匣,長撳你希望刪除嘅對話,之後撳喺上方出現嘅垃圾桶圖示即可。

從對話中,按下右上角嘅「更多」接著按下"刪除對話"即可。

旋轉拍賣 網頁版*

喺收件匣,點選你希望刪除對話左面嘅方格,接著按下出現在上方嘅"刪除"即可。

從對話中,撳右上角「封存」按鈕旁嘅下拉選擇"刪除"即可。

該對話已成功移除,除非你再次收到對方嘅新訊息,否則該對話不會再次出現。

我可以復原已刪除嘅對話嗎?

已刪除的對話無法恢復,除非該對話中嘅用戶再次喺同一個對話裡傳送訊息,先可以恢復此對話。若雙方都將該對話刪除,將無法恢復。

對此不便深感抱歉,我哋鼓勵用戶在完成交易之後,先使用封存功能保留對話,並只喺100%確認不再需要該對話之後再將其刪除。

如果你喺購買產品時,唔小心刪除與賣家嘅對話,只要再次進入該產品列表,按下「現在就chat」就可以啦!

 

*部分圖示嘅位置恐因手機網頁版而有所不同

還有其他問題?提交請求

評論

0 條評論

文章評論已關閉。